Schippersjacht 2150

Sommigen van ons bevinden zich in de gelukkige positie dat ze nog steeds willen en veel kunnen varen op hoge leeftijd, of in ieder geval veel aan boord willen zijn. Met het ouder worden veranderen echter de wensen en worden eerdere belangrijke zaken minder belangrijk. Wensen komen uit waar we misschien niet eerder aan hadden gedacht.

We zitten op ons huidige jacht en denken na over wat handig zou zijn op 'ons' jacht in de komende jaren, maar het blijken vaak dingen te zijn die niet zo gemakkelijk aan te passen zijn in ons huidige schip.

De vorm en het uiterlijk van 'ons jacht' wordt dan minder belangrijk dan de efficiëntie en het gebruiksgemak. We hebben de 65-25-10-theorie bedacht. Ongeveer 65 procent van alles wat we gemiddeld per dag doen en wat we elke dag gebruiken, moet supergemakkelijk en gemakkelijk te bereiken en te gebruiken zijn. Dingen die we maar een paar keer per week gebruiken, vallen echter in de categorie 25% en het sporadische gebruik - de 10% - kan een (vaak lastig) gedeelte hebben om te openen.

 

Specificaties

Lengte22,00 meter
Breedte4,95 meter
Diegang1,45 meter
Waterverplaatsing75 ton
MateriaalStaal
Brandstof5.000 liter
Watertank3.200 liter
Vuilwater1.300 liter
ClassificatieCE-A