Jachtbouw De Alm bouwt Grand Voyager 65

Dit nieuwe model is een uitbreiding in de serie van de Grand Voyager modellen van Jachtbouw De Alm. Naast de bestaande 62 en 74 modellen is de Grand Voyager 65 nu op de markt gebracht.

 

Bij het ontwerp is goed nagedacht over het zo efficiënt mogelijk indelen van de ruimtes. Zowel de binnen- als buiten beleving is optimaal benut. De flybridge, het voordek en het achterdek bieden zeeën aan ruimte om samen met familie en vrienden te genieten van het buitenleven. De flybridge is voorzien van een complete stuurstand en kan helemaal naar wens worden ingericht. De grote ramen zorgen ervoor dat ook van binnenuit een goed overzicht is, en er veel daglicht binnen komt.

 

Veel leefruimte

 

Aan boord van dit jacht is aan alles gedacht. Zo is het voordek voorzien van een heerlijk zonnebed, het achterdek beschikt over een ruime bank met tafel en er is een extra groot zwemplateau aanwezig. Elk jacht dat door Jachtbouw De Alm gebouwd wordt is uniek. Alles wordt volledig naar wens van de klant gemaakt. Bij dit jacht is gekozen voor licht eikenhout met donkere Amerikaans noten afwerkingen. Er bevinden zich 3 slaapkamers die allemaal de beschikking hebben tot hun eigen en-suite badkamer. De master bedroom heeft opvallende afwerkingen zoals de prachtige rondingen in het hout, de chrome details, de gestoffeerde plafondpanelen en het meegestoffeerde bed. Ook over de indeling van het gastenverblijf is goed nagedacht. Door middel van een railsysteem kunnen de bedden los van elkaar staan, maar ook als tweepersoonsbed worden gebruikt. Ideaal voor verschillende gezelschappen. Daarnaast is er nog een extra ruimte beschikbaar waar een bemanningsverblijf kan worden gerealiseerd.

 

Opvallende verschijning

 

Vanuit de loungebank in de salon is een uitstekend zicht op de omgeving dankzij de grote ramen rondom het jacht. De salon is voorzien van gestoffeerde plafondpanelen, een compleet meegestoffeerde bank en sfeervolle verlichting. Aan de verlichting van het jacht is veel aandacht besteedt. Zo is er in de plafondlijsten, de raamlijsten en zelfs onder de bank verlichting te vinden. Net als in de wanden, waar de verlichting gecombineerd is met de terugkomende chrome details. Bovendien is alles dimbaar, wat zorgt voor een warme en sfeervolle beleving. Dit is op alle plaatsen terug te vinden. Niet alleen in de salon, maar ook in de keuken, de dinette en de slaapkamers. Iedere ruimte is voorzien van een eigen temperatuurregelaar voor zowel de airconditioning als de vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur, waardoor het altijd aangenaam warm aanvoelt.

 

Makkelijk manoeuvreerbaar

 

Niet alleen over de indeling van de ruimte is goed nagedacht, maar ook over het gebruiksgemak en het zo efficiënt mogelijk kunnen varen. De Grand Voyager 65 is voorzien van spudpalen. Deze zorgen ervoor dat het afmeren een snelle en eenvoudige handeling wordt. Het jacht blijft op exact dezelfde positie liggen en heeft geen last van de weersomstandigheden. Daarnaast is er een stabilisatiesysteem ingebouwd. De stabilisatoren gaan de rolbewegingen van het schip tegen. Zo wordt varen nóg comfortabeler en gaat het verbruik omlaag. Aan weerszijde van de stuurhut is een deur te vinden. Hierdoor zijn de gangboorden aan stuur- en bakboordzijde eenvoudig te bereiken. Dit is extra handig, omdat het mogelijk is jezelf te verplaatsen tijdens het aanmeren. Door middel van het Hydronautica RMC systeem is het manoeuvreren van de Grand Voyager met één afstandsbediening zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

 

Technische specificaties

 

Afmetingen:                    19,95 x 5,65 x 1,65

 

Motoren:                          2x Volvo Penta D6-300

 

Tank inhoud:                    7.500 liter

 

Waterverplaatsing:         65 ton

 

Classificering:                   CE-A