nl en

Alm Schippersjacht

Sommige van ons verkeren in de gelukkige positie dat zij op gevorderde leeftijd nog veel willen en kunnen varen, of in ieder geval veel aan boord willen zijn.
Met het ouder worden veranderen echter de wensen, worden eerdere belangrijke zaken minder belangrijk en in plaats daarvan komen wensen waar we misschien eerder niet aan dachten.

Nadenkend zitten we dan op ons huidige jacht en denken we na over wat in de komende jaren handig op ‘ons’ jacht zou zijn, maar veelal blijken dat zaken te zijn die zich niet zo makkelijk in ons huidige schip laten aanpassen.

Feitelijk wordt dan de vorm en uitstraling van 'ons jacht' minder belangrijk dan de efficiëntie en het gebruikersgemak. We bedachten de 65-25-10 theorie.
Zo'n 65 procent van alles wat we gemiddeld per dag doen en wat we dus dagelijks gebruiken, moet super gemakkelijk en handig bereikbaar en bruikbaar zijn.
Daartegen zaken die we slechts een enkele keer per week of periode gebruiken alles in de 25 procent categorie en de sporadische zaken – de 10% - daar mag een ( vaak onhandig) luik voor open.

Een trap is geen probleem, als ie maar lui is.
Een koelkast is geen probleem als ie maar op stahoogte opengaat en zo kunt u zelf een lijst aanvullen!

Veel frequente vaarders ( of die nu veel varen of veel aan boord zijn en minder varen) hebben de behoefte aan een goed werkende en handige kombuis.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor het aanleggen van het schip, het op en afstappen, het ventileren van de diverse ruimtes, de verwarming en zo kunnen we nog even doorgaan.
Wat te denken van een laag profiel, dus weinig windvang.
En toch met dit alles lekker de kusten van Nederland, Engeland en Frankrijk kunnen verkennen, als we dat willen.
Dus stabilizers zijn – indien gewenst- voorbereid om te kunnen monteren.

Het Schippersjacht is ontwikkeld met al die bovenstaande belangen op de bucketlist.
Dit model komt in de uitvoeringen 1500, 1700, 1800 en 2100.

Ruim achterdek, ruim stuurhuis met comfortabele zithoek, handige kombuis, veel vrije ruime,
mogelijkheid van 2,3,4 of zelf 5 hutten. In sommige uitvoeringen een extra kantoor of hobby ruimte. Binnendoor de ingang naar de machinekamer. Spudpalen onzichtbaar ingebouwd.
Allemaal zaken die Het Schippersjacht in zich kan bergen.

Naast al die handigheden is er nog een belangrijk aspect wat bij de ontwikkeling van Het Schippersjacht een rol heeft gespeeld: keep it simpel !
Zo min mogelijk gecompliceerde zaken aan boord.
Dus een (1) ruim bemeten motor, boeg en hekschroef, spudpalen, ankelier etc. elektrisch of elektrisch/hydraulisch.

Dus, als bovenstaande ideeën en modeluitvoering van het Schippersjacht u aanstaan , neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag – geheel vrijblijvend- in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden, uitvoeringsmogelijkheden en… de aantrekkelijke prijs !

Nieuws

Archief

Vraagprijs Almkotter 12.80 AK en Almkotter 12.80 OK aangepast
25-5-2018

lees meer

Eerste casco Delfino 60 gereed.
16-2-2018

lees meer

Te koop: Almtrawler 1600 AD
5-7-2017

lees meer